četrtek, 28. avgust 2008

Wanted


Želim, no, želiva si kafetjero, takole lepo, za 2 skodelici kave (če taka sploh obstaja, do sedaj sem videla samo za 1, 3 in 6 skodelic). Midva sva namreč tako navdušeno nad tisto ¨kavo na poti¨, ki jo dobiš na Petrolu, da si želiva, da bi bile vse najine kavice tako okusne. In sva zadnjič kupila en njami espresso, v dobri veri, da bova brez težav dobila tudi kafetjero za sprejemljivo ceno. Vsa navdušena sva jo odkrila že v isti trgovini, bila je zelo poceni (11 €), vendar samo za 1 osebo... Da bi pa kuhala vsako posebej? Ne hvala.
Potem sva jih odkrila tudi v Merkurju, vendar tako drage, da bi bilo vseeno, če bi šla vsakič na kavo kar v lokal - z Lubijem namreč skupaj pijeva kavico samo ob vikendih (morda bi jo pa večkrat, če bi imela kafetjero? Še en razlog za njen nakup!) - tako da bi preteklo kar nekaj tednov, da bi se jo splačalo kupiti, čeprav je bila čisto po mojem okusu. Torej, sva v lovu za mercatorjevo kafetjero za več kot 1 skodelico kave ;)

Kaj je zjutraj lepšega, kot omamni vonj dobre vroče kavice v priljubljeni šalčki? Le še Lubijev sladek poljub in topel objem, ko odpreva učke ;)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Samo opozorilo. Merice za te kafetjere so res majhne. V starih dobrih časih (ko si bile instant kave še drage, hehe), sva si dve šalci kofeta kuhali v kafetjeri za 6 skodelic. In sva vodo napolnili do roba. Italijani imajo očitno drugačne mere:)

PikaFlika pravi ...

Hmmm... a res? Hvala za opozorilo :) Majhnih dozic kave pa res ne maram, tako da verjetno jaz tudi potrebujem tisto za 6 skodelic :)