torek, 25. oktober 2011

Ena drugačna torta

Če sem se zadnjič hvalila s svojo prvo čisto tapravo torto, bom danes objavila še eno drugačno tortico. Tako, ki ni za pojest, je pa njena "struktura" uporabna. Tole tortico sem delala avgusta, ko sem čakala, da se prvi otroček moje drage E. odloči prijokati na svet. Za dobrodošlico z moje strani je dobil tole:



Mali T., čeprav si na svetu že več kot 2 meseca, ti še tu želim vso srečo na poti življenja.

Tortico iz pleničk sem pa naredila nekako takole:

kupila sem paket pleničk :), vsako posebej zrolala in rolico utrdila z elastiko. Potem sem preračunala, kako pleničke ustrezno razdeliti na tri dele, da bodo nadstropja v ustreznem razmerju. Ko sem to približno ugotovila, sem najprej pleničke kar same postavila približno v krog in jih nato skupaj zvezala z vrvico. Ko sem to zategovala, jih je sila nekako stisnila skupaj v pravilnejši krog. Enako sem potem naredila še s preostalima nadstropjema. Z okrasnim trakom sem prekrila vrvice in naredila mašnjice. Skozi sredino sem potisnila palčko za ražnjiče :), da je bila torta bolj stabilna. Poiskala sem ustrezno velik karton in ga ovila z darilnim papirjem, torto postavila gor, na vrh pa še okrasek, ki je spomin za mamico in očka. To je to. :)
Meni se zdi zelo luštno darilo, pleničke pa itak vedno prav pridejo. Ane? :)

2 komentarja:

Anita pravi ...

Itak!
Če so le dovolj velike. :)

Jaz sem namreč morala ene dva paketa podarjenih pleničk odnest nazaj v trgovino, zamenjat za večje. ;)

PikaFlika pravi ...

Uh, še dobro, da se da zamenjat! :) ja te iz moje tortice bi morale korenjaku bit dovolj velike, če so jih porabili pravi čas. Če ne pa ... za okras :)