sobota, 28. avgust 2010

Želje

Vsi jih imamo, eni več, drugi manj. V glavnem pa vsi veliko. Ampak moramo paziti, da smo v svojih željah natančni. Ko o njih pripovedujemo, razglabljamo, razmišljamo, si preprosto želimo, je treba biti jasen. Kaj, kdaj, kako, kje, s kom itd. :) V nasprotnem primeru bo morda vesolje (ali kdorkoli že uresničuje naše želje - poleg nas samih) kako malenkost razumelo narobe. Preprosto drugače.
En primer, malo za hec, malo zares... včeraj zvečer oz. ponoči se voziva z Bleda. Sita, vesela, zadovoljna, prijetno utrujena. Dež je lil, kot bi se odtrgal oblak. In kar naenkrat se zavem, da skozi naše mesto (skoraj) dobesedno glisirava. Voda je špricala na vseh koncih. Visoko. In takrat mi je postalo jasno - že od nekdaj si želim, da bi lahko kdaj glisirala. Nikoli pa nisem prav natančno opredelila, da mislim s čisto pravim gliserjem (ali jahtico, da ne bomo skromni) in ne osebnim avtomobilom, da bi rada, da se to zgodi na morju in ne na glavni cesti skozi naše mesto in da bi takrat rada bila v kopalkah in v čudovitem sončnem toplem dnevu. Ne ponoči, v kavbojkah in puloverju, pri 14 stopinjah kljub avgustu. :)
OK, tole je bil res bolj hec, ampak bistvo je pa čisto zares. Natančno moramo vedeti, kaj si želimo. In želje tudi natančno izraziti. Z vsemi podrobnostmi. Potem pa samo z vsemi močmi in energijo mislimo na uresničitev, hodimo po svetu z odprtimi očmi, da ne spregledamo možnosti, ki odpirajo poti k uresničitvi. In trdno verjamemo, da se nam bodo želje izpolnile. Rezultat je neizbežen. :)

Srečno in prijeten vikend ;)

Ni komentarjev: