- 200 g moke
- 100 g sesekljanih lešnikov
- 2 kavni žlički pecilnega praška
- 1 jajce
- 75 g sladkorja
- 6 jedilnih žlic olja
- 200 g lešnikove nugat kreme (nutella oz. nekaj podobnega)
- 150 g kisle smetane
- 80 g sladkorja v prahu
- 2 kavni žlički kakava v prahu
- 2 jedilni žlici mehkega masla
- 1 jedilna žlica mleka
Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za mafine namestimo papirnate modelčke.
V skledi zmešamo moko, 50 g sesekljanih lešnikov, pecilni prašek in ščepec soli. V posebni skledi pa zmešamo jajce, sladkor, olje, 150 g lešnikove nugat kreme in kislo smetano. Maso nato dodajamo k mešanici moke in z metlico za sneg premešamo, da se sestavine navlažijo.
S testom napolnimo papirnate modelčke do 3/4. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 15 do 20 min, da postanejo zlatorjavi.
Naredimo kremo iz sladkorja v prahu, kakava, ostale nugat kreme, masla in mleka ter s tem premažemo mafine. Potresemo jih z ostankom sesekljanih lešnikov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar