ponedeljek, 8. avgust 2011

Lešnikovi mafini

Sestavine (za 12 mafinov):

  • 200 g moke
  • 100 g sesekljanih lešnikov
  • 2 kavni žlički pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 75 g sladkorja
  • 6 jedilnih žlic olja
  • 200 g lešnikove nugat kreme (nutella oz. nekaj podobnega)
  • 150 g kisle smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 2 kavni žlički kakava v prahu
  • 2 jedilni žlici mehkega masla
  • 1 jedilna žlica mleka
Postopek:

Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za mafine namestimo papirnate modelčke.
V skledi zmešamo moko, 50 g sesekljanih lešnikov, pecilni prašek in ščepec soli. V posebni skledi pa zmešamo jajce, sladkor, olje, 150 g lešnikove nugat kreme in kislo smetano. Maso nato dodajamo k mešanici moke in z metlico za sneg premešamo, da se sestavine navlažijo.
S testom napolnimo papirnate modelčke do 3/4. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 15 do 20 min, da postanejo zlatorjavi.
Naredimo kremo iz sladkorja v prahu, kakava, ostale nugat kreme, masla in mleka ter s tem premažemo mafine. Potresemo jih z ostankom sesekljanih lešnikov.

Ni komentarjev: