ponedeljek, 8. avgust 2011

Bučkina juhica s popečenimi bučnimi semeni

Če že pišem o tem, kaj sem pripravila, dodajam še recept.

Sestavine (za 2,5 l juhice):
  • 0,5 kg krompirja
  • 0,5 kg bučk (boljše so tiste svetlejše, ki jih najdete kje na domačem vrtu; če nimate vrta ali sorodnikov, ki ga imajo, so čisto OK tudi tiste temno zelene, zucchini)
  • 2 žlici sesekljane čebule (manjša čebula kar cela ali pa pol večje)
  • 1 žlica sesekljanega česna
  • 2 žlički olivnega olja
  • sesekljan peteršilj (po okusu)
  • manjši korenček
  • 1 žlica moke
  • 1 dcl sladke smetane
  • 2 kocki
  • majaron
  • poper
  • kumina
Postopek:

Bučke in krompir narežemo na kocke. Na olju prepražimo čebulo, česen in bučke. Dodamo majaron, poper in kumino. Po cca 8 minutah sestavine poprašimo z moko, zalijemo z vodo, dodamo krompir in naribano korenje ter kuhamo 20 min (oz. dokler krompir ni kuhan). Dodamo smetano ter peteršilj in prevremo. Zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po želji ob serviranju na juho potresemo bučna semena, ki jih na hitro popečemo na ponvi. Pri tem je priporočljivo nad ponvijo držati pokrovko, ker semena začnejo pokati kot kokice. Je pa treba paziti, ker se semena hitro zažgejo, nekaj minut praženja je povsem dovolj.

Ni komentarjev: